Japan 14 - 26 Oktober

”Att resa i Japan, sinnenas rike, är en resa i livet”!

Det är en resa in i framtiden men också ett besök i det förgångna. Från Zen-buddhistisk meditation, naturkänsla och japansk estetik till minimalism, modern spa-kultur och mikroboende har västerländsk livsstil påverkats av Japan. Det är här trenderna sätts! Överallt är det fullt men inte stökigt, trångt men ingen trängsel, besvärligt men ingen klagar.

Lördagen de 14:e Oktober lämnade vi Skandinavien med Finnair från Köpenhamn, för att via Stockholm och Helsingfors flyga vidare till Tokyo.

Vi landade i Tokyo på söndagsmorgonen och efter en stunds vila på hotellet gav vi oss tunnelbana till en av Japans viktigaste helgedomar, templet Meiji-Jingu i Harajuku. På kvällen åt vi en välkomstmiddag på en trevlig kvarterskrog i närheten av vårt centralt belägna hotell. Vi tillbringade första delen av veckan med att utforska Tokyo, denna världens största urbana samhällsbildning, där utbudet av sevärdheter och upplevelser är näst intill oändligt.
På torsdagen fortsatte vi sedan med buss till den gamla huvudstaden Kamakura och sedan vidare till Hakone nationalpark med sina varma källor och underbara natur.
Fredagen bjöd på utflykter till Hakone och Osaka där vi bl.a besökte friluftsmuseet Chokoku-nomori. Där visas skulpturer av såväl Henry Moor och Rodin som av de stora japanska mästarna. I konstgalleriet målningar av bl.a Renoir och Chagall, och Picassogalleriet rymmer över 700 av mästarens verk. Härifrån tog vi sedan Shinkansen, som 1984 invigdes som världens första riktiga snabbtåg, där max hastigheten idag ligger på mer än 300 km per timme!
På lördagen tog snabbtåget oss till Hiroshima där en lokal ciceron mötte oss. Denna stad som väcker så starka känslor bär idag budskap om fred, frihet och medmänsklighet. Kanske kommer fredens lilla pappersduva i det japanska körsbärsträdet att för alltid finnas i våra minnen?...
På söndagen begav vi oss upp i bergen till det vackra Shigaraki-distriktet och det välkända och helt unika Miho-museet, där konsten och naturen bildar en fulländad harmoni.
Måndag, och vi tog åter snabbtåget, den här gången till "Hana no Miyako" - blommornas (huvud)stad. Med sina 1.600 buddhisttempel och 270 shinto-helgedomar är Kyoto en av världens största kulturskatter. I Kyoto lever det traditionella Japan sida vid sida med vår moderna tid.
Tisdagen inleddes med ett besök i Nijoslottet, som under århundraden var navet i Tokugawa klanens maktsfär och säte för dess ledande gestalt kallad shogun. Tre av stadens mest berömda tempel stod också på programmet, bl.a Kiyomizu-dera, ett oerhört vackert Buddhist tempel byggt på en bergkulle. Vidare besökte vi också flera av stadens rofyllda trädgårdar. På onsdagen fick alla chans att på egen hand upptäcka Kyoto med allt vad staden har att erbjuda av upplevelser, hantverk och shopping. När till sist kvällen kom så samlades vi för vår gemensamma avslutningsmiddag. På torsdagsmorgonen lyfte så planet från Kansai Airport och vår upplevelserika Japanresa var över.

  

<<<--- Tillbaka

 

Tre K- Travel AB
Klövervägen 7
241 35 Eslöv

tel: 0413 – 555 396
mobil: 0705 917050

e-post: kerstin@treK-travel.se